Dela upp i sex snapsglas skålar och låt stå i rumstemperatur tills det stelnar vilket tar några timmar, ganachén kan man gärna göra kvällen innan och ha täckt med plastfolie över natten
Brukar ni titta på ”Halv åtta hos mig”. Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
I fredags var jag dock fortfarande pigg och då hälsade vi på hos min mans syster. Vi fick en supergod paj med kräftstjärtar och dill och receptet har jag självklart tiggt åt mig
Lotta fick till en fin helhelt med en minipaj, glass och färska bär. Som alltid när det gäller halv åtta-middagarna ligger jag lite efter med rapporteringen
Och desserten sen. Se bara vad hon bjöd oss på på säsongens sista halvåttamiddag. Någon annan jag skulle kunna tänka mig att inkvartera mig hos är Johanna
Dags att knäppa upp brallorna, för här kommer desserten. Piñacoladapaj. Det visade det sig bli när undertecknad bjöd på halv åtta-middag och tog med övriga deltagarna på en karibisk kryssning
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halv åtta hos mig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att vi ville slicka på skärmen när maten serverades
Precis som allra första gången vi hade halv åtta-middag så började vi med en drink på balkongen. Nu är jag ju ingen expert på just italienska, men Viva Emma
Ganska snart så bestämde jag mig för att göra italiensk potatiskaka till varmrätten och funderade länge på vad jag skulle göra till den men sen körde jag på hela receptet
Stjälp ner över kakbotten och ställ låt stå i frysen en halvtimme innan du häller på nästa mousse. Potatisbakelserna har jag sett både hos Amy och hos Matsafari
Ett glas dessertvin till satt som en järv runt ankeln (dvs som en smäck). Det gör man på bästa sätt med en sammanfattning av Johannas halv-åttamiddag som vi bjöds på för några veckor sedan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.