En liten paus innan det var dags för lammrostbiff med portvinssås, ostig potatiskaka och bakad vitkål (egentligen ville jag haft den lite mjällare spetskålen men man kan inte få allt här i livet, det har mamma sagt...).
Den kryddiga Barolo Able G.D. Vajra matchade lammet bra. Emma fick de populära rödbets- och quinoapuckarna tillsammans med en sås på svart vitlök och crème fraiche.Ostig potatissufflé
Här hemma brukar det programmet vara ett alldeles för vanligt komplement till middagen, vilket betyder att vi äter middag för sent och sittandes i soffan väldigt många av veckans dagar
Vi ser sällan på tv men mamma tipsade mig om att hon skulle vara med på Halvåttahos mig, så då satt vi klistrade framför tv och nästan blev det att viville slicka på skärmen när maten serverades
Precis som allra första gången vi hade halvåtta-middag så började vi med en drink på balkongen. Nu är jag ju ingen expert på just italienska, men Viva Emma
Spännande eftersom att jag inte smakat savoykål och inte lyckats med någon rödvinssås tidigare men igår fick den stå och puttra länge och det är nog det som är tricket
Vi fick svalka oss med en fördrink på tequila, fläder, lime och bubbelvatten. Jag vet att ni har suttit som på nålar och väntat in den tredje delen av halvåtta
Vi anlände spända av förväntan och hungriga som vargar. Skala och hacka lök och vitlök fint. Häll vin och vatten i en kastrull och smula i buljongtärningarna/fonden
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.