Halloweencheesecake med kokos och vanilj
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 g riven kokos
  • 150 g smält smör
  • 12 äggvitor
  • 11,5 dl strösocker
  • 1500 g cream cheese
  • 1250 g ricotta
  • 14 ägg
  • 12,5 dl strösocker
  • 11 vaniljstång
  • 125-50 g mörk choklad, smält
  • 1 lakritsgodis
  • 1 Botten250 g riven kokos 50 g smält smör 2 äggvitor 1,5 dl strösocker
  • 1 Cheesecake500 g cream cheese 250 g ricotta 4 ägg 2,5 dl strösocker 1 vaniljstång
  • 1 Dekor25-50 g mörk choklad, smält lakritsgodisBlanda alla ingredienserna till botten. Tryck ut i en 24 cm springform och upp mot kanterna och ställ i frysen medan du gör fyllningen.
  • Sätt ugnen på 150 grader. Blanda cream cheese och ricotta slätt i en matberedare eller använd en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget, pulsera mellan varje ägg.  Häll i socker och frön från vaniljen. Vispa slätt. Ta formen ur frysen, häll smeten i formen och slå springformen mot bordet lite lätt så att
  • luftbubblor försvinner. Ta nu den avsvalnade smälta chokladen, häll i en plastpåse och klipp ett litet hål i ena hörnet.
  • Spritsa runda ringar, börja i mitten och arbeta utåt mot kanten. Ta sedan en tandpetare och dra i en rörelse, från mitten till hörnan. Rengör tandpetaren efter varje drag. På detta sätt får du ett spindelnät.
  • Sätt försiktigt din cheesecaken i ugnen i 60 minuter. Stäng av ugnen och låt kakan stå kvar tills
  • ugnen svalnat. Ställ sedan i kylen tills servering. Dekorera med lakritsgodis.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.