Halloween-semlor med nutellakräm och chokladgrädde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 75 g smör
  • 13 dl mjölk
  • 10,75 dl socker
  • 11 krm salt
  • 125 g jäst
  • 11 ägg
  • 1 ca 9 dl vetemjöl
  • 11,5 tsk bakpulver
  • 11 ägg att pensla med
  • 1 orange pastafärg
  • 11 vaniljstång
  • 16 ekologiska äggulor
  • 11 dl strösocker
  • 16 dl vispgrädde
  • 11 dl nutella
  • 13-4 dl vispgrädde
  • 1 kakao, efter smak
  • 1 Semmelbullar75 g smör 3 dl mjölk 0,75 dl socker 1 krm salt 25 g jäst 1 ägg ca 9 dl vetemjöl 1,5 tsk bakpulver 1 ägg att pensla med orange pastafärg
  • 1 Nutellakräm1 vaniljstång 6 ekologiska äggulor 1 dl strösocker 6 dl vispgrädde 1 dl nutella
  • 1 Chokladgrädde3-4 dl vispgrädde kakao, efter smakSemmelbullar
  • Smält smöret. Häll i mjölk och låt degspadet bli fingervarmt. Tillsätt socker, salt och kardemumma. Blanda i jästen och rör tills den helt har löst sig. Tillsätt ägget och det mesta av mjölet uppblandat med bakpulver. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen och dela den i 30 bitar. Rulla bullarna runda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i 30 minuter. Pensla med ägget och grädda i 225 grader varm ugn i ca 8 minuter. Låt svalna under duk. Nutellakräm
  • Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Vispa gulor, strösocker och vaniljfrön ljust och krämigt. Vispa grädden luftig och vänd ner den i äggsmeten. Vänd i nutellan. Chokladgrädde
  • Vispa grädden fluffig och sikta i kakao. Montering
  • Skär av locket på bullarna. Bred nutellakräm i botten, spritsa på chokladgrädden och toppa med locket. Sikta ev över lite florsocker.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.