Lägg de frysta bönorna i en kastrull och täck med vatten. Skär jordgubbarna i skivor. Lägg salladen på botten på ett stort fat och fördela sedan bönor, zucchini, jordgubbar och halloumi på
Riv salladsbladen lite och blanda med paprikan, jordgubbar och dressingen. Magdas pappa gjorde den tillsammans med barnen som en Mors Dags överraskning till mig
4 Halloumisallad 3 dl bulgur 1 rödlök 2 morötter 1 zucchini 2 msk olivolja salt och svartpeppar 1 tsk timjan 1 msk balsamvinäger ca 300 g halloumiost Citron- och gurkröra 1 gurka 1/2 citron 250 g kvarg (10 %) 1 vitlöksklyfta Till servering 1/2 påse ruccola (à 65 g) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Varva med halloumi, morotsstavar, sojabönor, gurka, rädisor och matvete. Blanda olivolja med salt och peppar samt färskpressad citronsaft enligt smak och ringla över salladen
Jordgubbarmed lättvispad grädde eller en jordgubbstårta som ståtar till efterrätt. Sommarens stora högtid är här och med den en hyllning av det svenska
Svenska solmogna jordgubbar är ju allra godast och de kan man ju äta med mjölk och socker eller en klick vispad grädde men de som finns att köpa i butik nu gör sig bäst med någonslags smaksättning
Dela jordgubbar och lägg i sockerlagen och låt dra några timmarKardemummaströssel. Så perfekt sammansatt och sedan med ett glas Asti till Mmmmmm Hittade den på Victorias BloggVitchokladmoussenKoka upp 2,5 dl vispgrädde bryt 150 gram vit choklad och låt smälta i grädden. Marinerade jordgubbarDela vaniljstång och koka upp med 8 st hackade basilikablad, 2 dl socker, 2 dl vatten och lite svartpeppar till en lag
Så igår blev det en smak av sommar – jordgubbarmed kokosgrädde. Inte så miljösmart med tanke på att det hade åkt från Spanien men allt som sätter lite piff på vardagen är välkommet just nu
Gröp ut innehållet ur passionsfrukterna och rör ut med marmeladen. Dela jordgubbarna på mitten. Skeda över passionsfruktsåsen och toppa med den rostade mandelmassan
Ibland gör vi det enkelt för oss och äter de stekta ostskivorna med bara chiliolja till, precis som Nigella lärde oss att göra en gång i tiden och det är alltid lika gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.