Stek kantarellermed löken i lite smör. Blanda lingonoch socker och krossa dem med en ballongvisp. Börja med att blanda ner ägget och mjölet samt lite salt och peppar
Servera potatisbullarna med baconet och gärna med lite rårördalingon till. Vill du smaksätta bullarna så använd fantasin och lek med lite färska örter te
Gräddsås medkantareller. Putsa och hacka kantarellernaoch stek dem i samma stekpanna som biffarna. Servera älgbiffarna med potatismos, rårördalingonoch toppa med hackad persilja
4 Renskav 500 g renskav smör till stekning salt malen svartpeppar Kantareller 300 g kantareller 1 gul lök 2 msk smör salt malen svartpeppar Potatisrösti 8 mjöliga potatisar salt malen svartpeppar smör till stekning Rårördalingon 4 dl lingon 1/2 dl strösocker Till garnering shisokrasse (japansk krasse) eller vanlig krasse (t ex vattenkrasse, smörgåskrasse eller solrosskott) daikon (japansk rättika) eller vanlig rättika timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Servera med plommontomater och några basilikablad. Koka potatisen medan du gör biffarna. Ett paket kantareller från Hälsingeskogarna och ett par deciliter vita vinbär från en radhusträdgård i Uppsala
Viltskaven serveras med kokt potatis, rårördalingonoch gärna en morotssallad. Låt fräsa i någon minut innan crème fraîchen, kalvfonden, grädden och vattnet får gå med
4 600 g torskfilé 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 2 msk smör 140 g bacon 200 g champinjoner 1 msk smör 1 skalad strimlad rödlök 1/2 msk balsamvinäger salt och peppar 1/2 dl bladpersilja Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Klä en pajform med tinad smördeg, pricka botten och kanter med en gaffel. Servera med sallad. Skiva baconet och fräs det i en stekpanna, häll av fettet och lägg baconet åt sidan en stund
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Lägg de frysta lingonen i en liten kastrull tillsammans med vatten och låt det koka ihop. Söta med lite sukrin om du vill och låt det koka på svag värme någon minut till, tills den mesta vätskan har reducerat bort
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Blanda i mjölk och smör och vispa med handvisp (absolut inte elvisp, för då blir purén klistrig). Under tiden som grädden i såsen reduceras, börjar du med fisken
1 Salta torskfilen och låt det rimma ca 10 min. 2 Stek bacon, champinjoner skurna i fjärdedelar med smör i en het stekpanna. 3 Smaka av med salt och peppar. 4 Servera torsken med champinjoner, bacon och potatismos
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.