Det har väl knappast undgått någon att jag gillar färsk vitkål. Skulle gissa att 80 procent av sommarens måltider har intagits tillsammans med färsk vitkål
stuvad vitkål är sååå gott. Verkligen ett gott alt till pasta, potatis eller ris. Fräs strimlad vitkål och tärnad lök i en kastrull, slå på kycklingfond och lite grädde
Skär äpplen i bitar (med eller utan skal – jag kör utan. Det här receptet på tant Edits äppelkaka är ett utav mina allra äldsta recept och mitt allra käraste
Rosta mandlarna i en torr stekpanna i ett par minuter. Låt stå i 10 minuter. Grädda i 175 grader i ca 25 minuter. Sätt tillbaka plåten i ugnen och låt torka i ca 40 minuter
Rödbetsjuice med ingefära och apelsin är min favoritjuice som jag pressar i min juicecentrifug. Dessutom skall rödbeta vara renande för kroppen och ingefära
Jag gjorde en vanlig vit sås på smör och mjöl, som en béchamelsås, som jag hade både mjölk och matlagningsgrädde i tillsammans med salt och peppar ovanpå min stekta vitkål
Vispa ihop ägg, grädde och kryddorna i en bunke. Häll sist i ströbrödet och låt det hela stå och svälla en stund (känns det för torrt eller för löst så tillsätt antingen grädde eller ströbröd)
Igår hamnade halva huvudet på våra tallrikar, det stod nämligen gräddstuvad sommarkål med knake på matsedeln och det hade vi båda sett fram mot sen i söndags
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.