1 SaltUgnsbakad
potatis. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i strimlor / pommes frites. Förkoka i en kastrull med salt ca. 2 - 3 minuter. Häll på en bakplåt med bakplåtspapper och häll på olivolja och salt. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Låt de stå kvar i ugnen med avstängd värme tills servering efter 20 minuter.
1 Picklad
lök. Skiva rödlöken tunt. Blanda ner i äppelcidervinäger och socker. Ställ i kylskåpet tills servering.
1 Coleslaw.
Strimla moroten och vitkålen. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner rotfrukterna.
1 Guacamole.
Mosa avokadon. Skär schalottenlöken, rödlöken och tomaterna tunt. Blanda ner i avokadomoset tillsammans med salt och svartpeppar. Blanda ev. ut med lite vatten om guacamolen är för tjock.
1 Halloumiburgare.
Torka av puckarna med hushållspapper. Värm upp en stekpanna och häll i olivolja. Stek halloumipuckarna tills de har fått fin färg på båda sidorna. Lägg de på ett hushållspapper och låt rinna av.
1 Montera
ihop hamburgaren och servera med ugnsbakade pommes frites!
Hamburgerkväll med en tvist - vego. Smakade väldigt nyttigt och fräscht samtidigt som det är snabbmat. Smakerna gifte sig i munnen, en toppenkombo av salt, sött och starkt
Den här fräna, råa smaken försvinner och löken får en väldigt söt och fin ton när man tillagar den och gör sig jättebra tillsammans med något salt, till exempel halloumi
Halloumiburgaremedcitronpickladrödlök, avokado och chilimajo Save PrintFörfattare. Jag köpte MAX egen som de har till sina halloumiburgare, då är de lite större och blir bra storlek men det går så klart bra med vilken halloumi som helst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.