Halloumiburgare med coleslaw, guacamole och picklad rödlök
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 st halloumiburgare
  • 14 st hamburgerbröd
  • 11 st rödlök
  • 11 dl äppelcidervinäger
  • 12 msk strösocker
  • 140 g strimlad morot
  • 160 g strimlad vitkål
  • 11/2 dl creme fraiche
  • 11 msk honung
  • 11 msk vit balsamvinäger
  • 11/2 tsk salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 11 st avokado
  • 11/2 st schalottenlök
  • 1 Lite rödlök
  • 12 körsbärstomater
  • 11 krm salt
  • 11 krm svartpeppar
  • 1 Ca 800 g fast potatis
  • 1 Olivolja
  • 1 SaltUgnsbakad potatis. Sätt ugnen på 225°. Skär potatisen i strimlor / pommes frites. Förkoka i en kastrull med salt ca. 2 - 3 minuter. Häll på en bakplåt med bakplåtspapper och häll på olivolja och salt. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Låt de stå kvar i ugnen med avstängd värme tills servering efter 20 minuter.
  • 1 Picklad lök. Skiva rödlöken tunt. Blanda ner i äppelcidervinäger och socker. Ställ i kylskåpet tills servering.
  • 1 Coleslaw. Strimla moroten och vitkålen. Blanda de övriga ingredienserna och vänd ner rotfrukterna.
  • 1 Guacamole. Mosa avokadon. Skär schalottenlöken, rödlöken och tomaterna tunt. Blanda ner i avokadomoset tillsammans med salt och svartpeppar. Blanda ev. ut med lite vatten om guacamolen är för tjock.
  • 1 Halloumiburgare. Torka av puckarna med hushållspapper. Värm upp en stekpanna och häll i olivolja. Stek halloumipuckarna tills de har fått fin färg på båda sidorna. Lägg de på ett hushållspapper och låt rinna av.
  • 1 Montera ihop hamburgaren och servera med ugnsbakade pommes frites!

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.