Magra nötfärsfrikadeller i mustig tomatsåsmedris. Min vän och den fantastiskt duktiga näringsfysiologen, författaren, föreläsaren och en av Isodieten-grundarna Kristina Andersson (hon är också en av utbildarna på Paüluns Näringscenter) lade nu inför det nya året upp ett inlägg på tidningen ToppHälsas blogg och det var så bra så jag tänkte dela med mig det
Vi käkade de mumsiga biffarna med kokt risoch en krämig tomatsås (se recept längre ner). biffarna passar också bra att servera med någon form av ugnsstekt potatis och en kall sås
Häll över tomatsåsenoch toppa med resten av fetaostskivorna. Hetta upp lite olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med oreganon några minuter utan att de tar färg
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Servera gärna med vitlöksyoghurt. På fredagar vill jag ha mat som går fort att göra då man är trött efter veckan och har inte större lust att stå i köket en längre tid då
Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffat ris så känns dom luftiga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.