Halloumi stroganoff, Siri Barjes recept
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g halloumi
  • 11 gul lök
  • 12 röda paprikor
  • 1 olja, till stekning
  • 13 msk tomatpuré
  • 1200 g champinjon
  • 11 msk japansk soja
  • 12 msk grönsaksfond, koncentrerad
  • 11,5 dl vatten
  • 13 dl grädde
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 10,5 kruka gräslök
  • 1 svartpeppar
  • 1 salt
  • 14 port ris
  • 1 gräslök, finskuren, till garnering
  • 1400 g halloumi 1 gul lök 2 röda paprikor olja, till stekning 3 msk tomatpuré 200 g champinjon 1 msk japansk soja 2 msk grönsaksfond, koncentrerad 1,5 dl vatten 3 dl grädde 1 msk vitvinsvinäger 0,5 kruka gräslök svartpeppar salt
  • 1 Servering4 port ris gräslök, finskuren, till garneringKoka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skär halloumin i mindre bitar. Fräs halloumin i het stekpanna tillsammans med lite olja. Lyft ur och lägg åt sidan. Skala och skiva löken. Dela, kärna ur och skär paprikan i mindre bitar. Skiva champinjonerna, Fräs lök och paprika i olja i stekpannan. Tillsätt champinjonerna och fräs ytterligare några minuter. Tillsätt tomatpurén och fräs ytterligare någon minut. Häll på fond, vatten, soja och vinäger. Låt koka upp. Sänk värmen och slå på grädden. Sjud i ca 10 minuter tills såsen kokat ihop. Rör ner den stekta halloumin. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och finskuren gräslök.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.