Hallontoscamuffins
www.recepten.se
www.recepten.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 12 st ägg
  • 11.5 dl strösocker
  • 10.5 tsk bakpulver
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 1 ca 125 g hallon
  • 1 ca 100 g hallon
  • 150 g smör
  • 10.75 dl strösocker
  • 11 msk vetemjöl
  • 11 msk grädde
  • 150 g mandelspån
  • 1100 g smör 2 st ägg 1.5 dl strösocker 0.5 tsk bakpulver 1.5 dl vetemjöl ca 125 g hallon
  • 1 ca 100 g hallon 50 g smör 0.75 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 msk grädde 50 g mandelspån
  • 1100 g smör
  • 12 st ägg 1.5 dl strösocker
  • 10.5 tsk bakpulver
  • 11.5 dl vetemjöl
  • 1 ca 125 g hallon
  • 1 ca 100 g hallon
  • 150 g smör 0.75 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 msk grädde 50 g mandelspånSmält smöret. När drygt hälften smält - ta bort smöret från värmen och låt resten smälta av den befintliga värmen. 100 g smör Smält smör. Knäck äggen i en bunke och tillsätt strösocker.Vispa till en ljus pösig smet, gärna med elvisp med vispar. 2 st ägg 1.5 dl strösocker Ägg och strösocker. Ägg och socker vispat. Tillsätt bakpulver och vispa så det blir blandat. 0.5 tsk bakpulver Bakpulver tillsatt. Tillsätt mjölet och det smälta smöret och rör eller vispa på lägsta hastighet till en jämn smet. Vispa inte mer än att det är blandat. 1.5 dl vetemjöl Mjölet och det smälta smöret tillsatt. Muffins-smeten klar. Fördela smeten i aluminiumformar som fylls till ungefär två tredjedelar med smet.Det är viktigt att du göra detta direkt och ställer in i ugnen direkt om smöret inte är helt avsvalnat eftersom värmen sätter igång jäsprocessen hos bakpulvret. Muffinssmet i formar. Lägg i 2-3 hallon i varje muffins. Frysta hallon behöver ej tinas. ca 125 g hallon 2-3 hallon i varje. Grädda i mitten av ugnen i 200°C i ca 9-12 minuter, de ska se halvfärdiga ut, lite färg men inte klara.Förbered toppingen under tiden. Halvfärdiggräddade muffins. Topping: Tina hallonen och mosa med en gaffel. ca 100 g hallon Mosade hallon. Mät upp smör, strösocker, mjöl och grädde i en tjockbottnad kastrull.Låt smöret smälta och rör om till en jämn smet. 50 g smör 0.75 dl strösocker 1 msk vetemjöl 1 msk grädde 50 g mandelspån Ingredienser till toscasmet. En jämn toscasmet. Tillsätt mandelspånen. Rör ihop till en jämn smet.Låt sedan koka upp och låt sjuda några minuter på svag värme så att smeten blir lite tjockare. Mandelspån tillsatta. En jämn toscasmet. Toscasmeten har tjocknat och är klar. Fördela de mosade hallonen och därefter toscasmeten på de halvfärdiggräddade muffinsarna. Hallonmoset fördelat på muffinsarna. Toscasmeten fördelad ovanpå hallonmoset. Grädda i ugnen ytterligare cirka 6-10 minuter tills kakorna fått en gyllene färg.Låt svalna och servera. De kan även frysas in. Gräddade hallontoscamuffins.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.