Jag ska försöka sätta igång med det baket snart och frysa in en massa lussekatter. Och detta med att ha kesella i degen är bara en myt (enligt experterna)
Lägg en rad medmjölkchoklad på en ruta med smördeg. Egentligen behövs bara två ingredienser, men jag penslade dessa med lite ägg och mjölk så då blev det några fler ingredienser
Varm chokladmed skumtomtar ochvitchoklad. I medchokladoch skumtomtar, värm och så är det färdigt. Vill du lyxa till det extra mycket kan du toppa medchokladsås, kolasås, polkasås eller något annat smarrigt
Jag valde att gör en choklad-Pajbottenmed lite mörkar mustigare smak som jag sedan fyllde med en vitchokladkräm som jag smaksatte med lime ochmascarponeför en lite lättare och fräschare sötma
Men nu går jag som lärling på ett konditori och fick baka där förförsta gången och döm om min förvåning när de smakade helt underbart, de var lagom mjuka, porösa ochmed en god fyllning av jordgubbar och pistage och då bestämde jag mig för att baka Macarons hemma
Extra plus att de blir så vackra också med de olika lagren, då smakar det extra gott också. Vitchokladoch saffran är ju som bekant en underbar kombo och denna fudge är inget undantag
Förbered två plåtar med bakplåtspapper. Förvara i lufttät burk eller i frysen. Arbeta ihop socker och smör tills det är härligt krämigt med en slickepott
Ta ut formen med det första lagret ur frysen och häll på jordgubbsglassen. Börja medförsta lagret. Min syster bidrog med denna fräscha och goda glasstårtan till nyårskalaset och eftersom receptet efterfrågades så kommer det här
Rabarber är något som jag verkligen förknipparmed sommaren och häromdagen blev jag sugen på att göra en paj med lite andra smaker än en traditionell smulpaj
Rör om med jämna mellanrum för att smeten inte skall brännas vid. Häll ner den vitachokladen i kastrullen och låt smälta med det varma innehållet, rör ihop smeten tills den är slät och utan klumpar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.