Hallontårtamed mandelbotten och vit chokladkräm. Våren, solen, fredagen, att Glenn har namnsdag … i min värld är inget tillfälle för futtigt för att uppmärksammas med en tårta
Isabella fyller år i juni dvs då det är fullt med jordgubbar så originalreceptet på denna tårta är med jordgubbar men eftersom det inte är tid för jordgubbar och frysta jordgubbar inte är så gott så körde jag med hallon istället
Den är saftig, tät i konsistensen, med en härlig kolasmak och jättejättegod. Jag har gjort otaliga försök att göra glutenfri sockerkaka - med ganska nedslående resultat ska jag erkänna
Vispa äggvitorna tillsammans med lite salt till ett hårt skum. Fyll plastpåsen med marängsmet, skär av ett litet hörn på påsen och använd den som sprits
Kakan blir hursomhelst saftig och god med en läcker kolasmak. Orkar ni med ÄNNU ett banankakerecept. Haha, den där banankakebloggen som jag hotat med vid några tillfällen blir nog snart verklighet är jag rädd
Bred ut smeten jämnt på en plåt med bakplåtspapper. Lossa papperet försiktigt om det sitter fast pensla med kallt vatten på papperet så brukar det lossna lättare
Riv mandelmassan och rör ut den med ägg och äggvitor. Täck med plastfolie och ställ formen minst 4 timmar i frysen. Ta fram tårtan ca 20 minuter innan den ska serveras och garnera med hallon
Hallontårtamed köpta bottnar, en god tårta som inte blir för söt. Blanda florsocker och karamellfärg, ringla glasyren på kakan, ta hjälp med en kniv till att göra mönstret
Elias och jag bakade den igår tillsammans och han döpte den till ”Elias nyttiga tårta” Hälsa – Nyttigt & onyttigt är ett tema dom arbetat med på förskolan under detta läsår och där han bidragit med många spännande tankar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.