Hacka mandeln grovt och blanda med övriga ingredienser till mandelsmulorna till en deg. Lägg rabarbern och lite av lagen ovanpå ägglikörkrämen före servering och strö över mandelsmulorna
Servera med vaniljsås, grädde eller glass. Servera med. Ugn 200°. Skölj och skär rabarbern i mindre bitar. Blanda socker, potatismjöl och vaniljsocker i en skål
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. 3. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
Om två månader är det jul men jag bryr mig inte nämnvärt om att det redan har börjat skyltas med guldiga ljuslyktor, glittrande julkulor och frostigt pynt
1. Sätt ugnen på 175 grader. 2. Blanda ihop smör, havregryn, mandelmjöl och socker till en smulig deg. 3. Skiva rabarberna och fräs dem i smör, kardemumma, ingefära och socker så att de mjuknar en aning
När man gör världens godaste vaniljglass med mandelsmul, jordgubbar och lakritssirap. Kom hem under gårdagskvällen efter midsommarfirandet med hela stora familjen och några härliga dagar i barndomshemmet och har nyss inlett mitt efterlängtade sommarlov
Blanda samman alla ingredienser till smulet och smula ut det på en plåt täckt med bakplåtspapper. Blanda samman nyponskalsmjöl och potatismjöl med kallt vatten i en kastrull
Skölj formar med kallt vatten och häll i blandningen. Till det blev det hallon och mandelsmulor. Mandelsmulorna gjorde jag av samma bas som lchf mandelmassa men gjorde den lite torrare
Lägg längderna på en plåt med bakplåtspapper. 1Rulla ihop degen på längden och lägg rullen med skarven nedåt. Klipp upp snibbar med en sax cirka 1 ½ centimeter ner i degen, med 1 ½ centimeters mellanrum. 1Pensla längderna med lätt uppvispat ägg och strö över pärlsocker och flagad mandel
Jag försöker variera bollarna med lite olika ingredienser, och den här gången fick det bli råa cacaonibs, som jag lade i blöt över natten tillsammans med chiafrön, solrosfrön, pumpafrön, mandel, och gojibär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.