1 Servering
florsocker (att sikta över den färdiga kakan)Hallonfyllningen
Börja med att tina upp hallonen i en kastrull på medelvärme på spisen. Mosa bären med baksidan av en matsked. Ta bort från spisen innan det börjar koka. Sila bort kärnorna och låt hallonpurén svalna. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Mördeg
Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter. Botten ska inte ha fått färg. Hallonfyllningen forts.
Vispa samman alla ingredienser till fyllningen i en stor skål. Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 20–25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat. Servering
Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.
Pensla med ägg och grädda mitt i ugnen i 6-8 minuter i 250C tills de får lite färg. Rimbobullar påminner mig alltid om ”lite äldre damer” som bjuder på bullar en sommardag
Mördeg. 1Mördeg3,25 dl vetemjöl 1,25 dl florsocker 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan
Toppa med lite härlig glasyr och ni har en perfekt sockerkaka till fikat. En liten touch av apelsin lyfter verkligen sockerkakan och toppat med lite härlig glasyr kan det inte bli bättre
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.