Hallonrutor med mördeg
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 3 1 röster

Ingredienser

  • 3,25 dl vetemjöl
  • 11,25 dl florsocker
  • 1115 g smör, normalsaltat och rumstempererat
  • 1400 g hallon, frysta
  • 13 ägg (stora)
  • 12,5 dl strösocker
  • 12 tsk vaniljsocker
  • 11,5 dl vetemjöl
  • 11 tsk citronsaft
  • 1 florsocker (att sikta över den färdiga kakan)
  • 1 Mördeg3,25 dl vetemjöl 1,25 dl florsocker 115 g smör, normalsaltat och rumstempererat
  • 1 Hallonfyllningen400 g hallon, frysta 3 ägg (stora) 2,5 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1,5 dl vetemjöl 1 tsk citronsaft
  • 1 Servering florsocker (att sikta över den färdiga kakan)Hallonfyllningen
  • Börja med att tina upp hallonen i en kastrull på medelvärme på spisen. Mosa bären med baksidan av en matsked. Ta bort från spisen innan det börjar koka. Sila bort kärnorna och låt hallonpurén svalna. Sätt ugnen på 175 grader, över- och undervärme. Fodra en form som är ca 20 x 20 cm med bakplåtspapper och ställ åt sidan. Mördeg
  • Mät upp vetemjöl och florsocker i en stor skål och blanda väl. Tillsätt smöret och blanda till en smulig deg. Pressa ut degen i botten på formen i ett jämnt lager och förgrädda i 15 minuter. Botten ska inte ha fått färg. Hallonfyllningen forts.
  • Vispa samman alla ingredienser till fyllningen i en stor skål. Häll fyllningen över den delvis bakade botten och baka i ytterligare 20–25 minuter, eller tills fyllningen har stelnat. Servering
  • Kyl kakan helt, skär sedan upp i rutor och sikta över florsocker innan servering.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.