I veckan bjöd jag på denna rabarber & hallonpajmed ett härligt täcke av havre och råg. Tänkte att jag skulle dela med mig av detta recept åt er idag om någon av er kanske är baksugen
Baka en god toscakaka. Toscasmet. Gör under tiden toscasmeten. Toscasmet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
Igår kväll bakade jag och mamma små söta hallonpajermed vit choklad. Blanda hallonen med potatismjöl. Ta ut pajerna och fyll dem med hallon och toppa med vit choklad
Jag erbjöd mig att köpa med lite fika vilket fru A tyckte var en bra idé. Knaprig blåbär/hallonpaj. Väl hemma så började jag tänka att det är lättare att svänga ihop en paj med det jag har hemma än att ta bilen till Ica och halta in i affären
Lägg ner vaniljstången och fröna i en kastrull tillsammans med mjölk och grädde. Idag fick vi besök på eftermiddagen och då passade jag på att göra en hallonpaj och en hemgjord vaniljsås
Smörj fyra portionsformar eller en stor pajform med en liten klick smör. Blanda i med smuldegen. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas
Arbeta så lite som möjligt med degen. Toppa med färska eller frysta hallon. 1Slå tillbaka blandningen i kastrullen och värm krämen under noggrann omrörning med en visp och låt den få ett riktigt uppkok
Baka en god toscakaka. Toscasmet. Gör under tiden toscasmeten. Toscasmet. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 22-24 cm i diameter. Grädda kakan i ytterligare ca 15 min tills toscasmeten fått färg
Söta dom eventuellt genom att blanda med lite sötströ (eller annan sötning). Denna hallonpaj är en smulvariant som endast tar några minuter att göra (plus en kvart för gräddning)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.