Hallonmuffins med keso
www.baka.se
www.baka.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1½ msk bakpulver
  • 11 dl strösocker
  • 11 nypa salt
  • 11 st ägg Lätt uppvispat
  • 12 msk matolja eller flytande margarin/smör
  • 11 1/4 dl mjölk eller crème fraîche
  • 1½ liten burk naturell keso
  • 12 dl frysta eller färska hallonSätt ugnen på 175°C. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
  • Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop resterande ingredienser (utom hallon!) med elvisp i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör smeten slät. Fyll muffinsformar med smeten och tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter (känn med provsticka att de är torra inuti). Ta ut plåten från ugnen, låt den stå 5 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler. Går utmärkt att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.