12 dl
frysta eller färska hallonSätt ugnen på 175°C. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt.
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop resterande ingredienser (utom hallon!) med elvisp i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör smeten slät. Fyll muffinsformar med smeten och tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter (känn med provsticka att de är torra inuti). Ta ut plåten från ugnen, låt den stå 5 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler. Går utmärkt att frysa.
Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon. Känn med sticka. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen
150 g rumsvarmt smör1 dl havregryn1 msk kallt vattenRågsiktBlanda allt till smidig deg , börga med 2 dl mjöl o ta i lite mer till fin deg, ställ in 30 min i kylen. 2 ägg1 dl mjölk½ pkt keso (stort pkt)150 g riven ost75 g riven ädel ost, den du gillar, vi hade kvibille ädel
Men de är oftast rätt onyttiga med mycket socker och smör i. Visserligen är de väldigt smarriga, men ibland kan det vara bra med något som är lite nyttigare till kaffet - och samtidigt gott
Idag hade min dotter bestämt sig för att göra hallonmuffinsmed yogurt. Detta recept kommer jag att baka snart i långpanna och göra med en krämig och fin Philadelphiaglasyr på toppen
Trots att vi har semester och kan slappa varje dag så är det något visst med söndagar ändå. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt
Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp
Toppad med skivad banan, kanel och honung. Det här ser ut som risgrynsgröt men är en skål keso. Går ju jättebra att förbereda och ta med till jobbet eller träningen
Får jag lov att bjuda på hallonmuffins utan vetemjöl, socker och mjölk. Perfekt som mellanmål, innan eller efter träning och så klart till en kopp kaffe eller the
Smula ner jästen i en degbunke och rör ut den med det ljumna vattnet. Degen blir lätt lite kladdig av keson men ta inte i för mycket mjöl, degen ska vara lite kladdig men ändå formbar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.