Köpte ju en burk marshmallows fluff när jag gjorde mina Whoopie Pie förra veckan, tänkte att det består ju bara mesta av äggvita och socker, ja och även smakämnen och majsmjöl, så det blir ju billigare att göra själv, gott blev det och går fort och enkelt att göra själv
Fyll på med smet så formarna är fyllda till drygt hälften. Toppa med ett fint hallon. Känn med sticka. Serveras gärna med en klick vispad grädde på toppen
Det blir ingen angenäm färg på fluffet så jag färgade det med rosa pastafärg / hushållsfärg. Man smälter ner godiset i het grädde och låter det bli riktigt kallt för att sedan vispa upp det till en fluffig konsistent
Men de är oftast rätt onyttiga med mycket socker och smör i. Visserligen är de väldigt smarriga, men ibland kan det vara bra med något som är lite nyttigare till kaffet - och samtidigt gott
Idag hade min dotter bestämt sig för att göra hallonmuffinsmed yogurt. Detta recept kommer jag att baka snart i långpanna och göra med en krämig och fin Philadelphiaglasyr på toppen
Trots att vi har semester och kan slappa varje dag så är det något visst med söndagar ändå. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten växelvis med mjölken/yoghurt
Börja med att blanda alla ingredienserna till crunchen och ställ det åt sidan. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en separat bunke och rör om ordentligt, gärna med en ballongvisp
Då sockersmeten är brännhet brukar jag ha bunken jag vispar fluffet i en större bunke/diskhon med iskallt vatten för att hjälpa till så att fluffet svalnar fortare
Får jag lov att bjuda på hallonmuffins utan vetemjöl, socker och mjölk. Perfekt som mellanmål, innan eller efter träning och så klart till en kopp kaffe eller the
En sådan känsla infann sig efter att ha studerat Helena Ljunggrens fina hallonmuffins. Efter detta inlägg kommer det bakverk med annat än hallon i - jag lovar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.