Glassen görs med hjälp av grädde och kondenserad mjölk och valfri smaksättning. Jag valde att klä min avlånga form med plastfolie med du kan hälla ner smeten direkt om du vill
Luftiga, lätta bottnar som här varvats medlemoncurd, vispad grädde och färsk passionsfrukt. Lägg en fösta botten på ett fat och bred på ett lager lemoncurd
Sammanställ tårtan. Smörkrämen runt kanterna hade jag smaksattmed champagne. Lägg botten på ett serveringsfat och bre på ett lager med fluff och på det ett lager med mousse
Tårtamedsmakavmjölkchoklad, dumle och jordgubbar. Bred på ett nytt lager avmjölkchokladfluffoch ställ sedan in tårtan i kylen medans du förbereder ganachen
Häll i springformen på den helt avsvalnade bottnen och toppa sedan med resten avchokladsmeten. Smält smöret och blanda ihop med resten av ingredienserna
Jag ville ha dem vita och vintriga med en smakav mint och jag måste bara säga att de blev så goda med den krämiga fyllningen av vit choklad, philadelphiaost och krossade polkagrisar, mums
Idag blev det en tårta som jag velat testa länge. Denna gång testade jag marängsmörkräm, som är en varmvispad maräng som man avslutarmed rumsvarmt smör och någon smaksättning
Saftig och luftig mjuk pepparkaka medsmakavchoklad. Är det något jag aldrig kan göra mig avmed så är det just tidningar, när man bläddrar i gamla tidningar tittar man med helt andra ögon och hittar oftast något som man bara bläddrade förbi förra gången, smaken ändras och det är så fascinerande
Fyllningen består avlemoncurdoch ett tjockt lager medhallonmousse. Bred sedan på resten avlemoncurden på undersidan av tårtbottens lock och lägg den ovanpå moussen (då har du alltså tårtbotten – lemoncurd – jordgubbsmousse – lemoncurd – tårtbotten)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.