Hallonmojito
drinkoteket.se
drinkoteket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ljus rom
  • 1 Limejuice
  • 1 Sockerlag
  • 1 Sodavatten
  • 1 Mynta
  • 1 Hallon
  • 1 Bacardi Razz
  • 1 Havana Club Añejo 3 Años
  • 1 Bacardi Carta Blanca
  • 14 cl Ljus rom 3 cl Limejuice 3 cl Sockerlag 4 cl Sodavatten Mynta Hallon Rekommenderad ljus rom Bacardi Razz Havana Club Añejo 3 Años Bacardi Carta BlancaLägg ca 6-8 hallon i ett highball-glas och muddla tills det inte finns några större bitar kvar.Tillsätt limejuice och sockerlag.Lägg ca 12 st blad mynta i ena handen och klappa ihop med din andra hand för att frigöra aromerna i myntan. Lägg därefter myntan i glaset.Muddla myntabladen försiktigt tillsammans med de andra ingredienserna. De ska inte muddlas för hårt eller krossas eftersom det kan leda till att hallonmojiton blir besk.Tillsätt ljus rom och fyll lite mer än halva glaset med krossad is.Rör om med en sked så att allt blandar sig.Tillsätt sodavatten och fyll upp resten av glaset med krossad is.Stoppa i sugrör och garnera med en myntakvist och några hallon. Ett tips är att placera myntan vid sugröret så att du känner doften av myntan vid varje sipp.Sockerlagen görs med lika delar rörsocker och vatten (1:1).

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.