Hallonkolapaj
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 60 g mörkt muscovadosocker
  • 12 ½ dl vetemjöl
  • 1½ dl kakao
  • 1120 g smör
  • 11 äggula
  • 1200 g hallonpuré
  • 12 tsk citronsaft
  • 13 dl vispgrädde
  • 15 dl strösocker
  • 1100 g mörk choklad
  • 11 dl vispgrädde
  • 11 msk smör, mjukt
  • 12 tsk frystorkade hallonChokladpajbotten: Sätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. Låt den vila i en plastpåse i kylen i 20 minuter.
  • 1 Fodra en pajform, 24 centimeter i diameter, med pajdegen. Jämna till kanten med en kniv och nagga med en gaffel. Sätt in formen i frysen i 20 minuter.
  • 1 Förgrädda pajskalet i 10–12 minuter.
  • 1 Hallonkola: Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp, rör om och låt sjuda i cirka 20 minuter. Gör ett mjukt kulprov för att se efter att det är klart. Kulprovet gör du genom att droppa i lite smet i ett glas med kallt vatten, plocka upp smeten och forma den till en mjuk kula.
  • 1 Häll upp kolan i pajskalet och låt den stelna.
  • 1 Chokladganache: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
  • 1 Koka upp grädden och häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält. Låt svalna något och mixa i smöret.
  • 1 Häll ganachen över hallonkolan.
  • 1 Strö över frystorkade hallon.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.