13 dl
crème fraicheMixa kexen till botten i en matberedare. Smält smöret och blanda ihop kex och smör. Smörj eller klä en springform (25 cm i diameter) med bakplåtspapper. Tryck ut kexblandningen i formen, på botten och en bit upp på kanterna. Grädda i mitten av ugnen 5-7 minuter. Fyllning Vispa ihop färskost, 3/4 av sockret, ägg och rivet citronskal med elvisp tills det blir slätt. Vänd ner hallonen. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen tills smeten stannat, cirka 30 minuter. Smält under tiden chokladen på låg effekt i micro, eller i en bunke ovanpå en kastrull med sjudande vatten. Vispa ihop choklad, crème fraiche och resten av sockret. Ta kakan ur ugnen och bred försiktigt blandningen över den första fyllningen i ett jämnt lager. Sätt in kakan i ugnen igen, cirka 6 minuter. Låt kakan svalna och ställ den sedan i kylen några timmar eller över natten. Garnering Garnera med färska hallon eller jordgubbar.
Garnera chokladenmed de sparade kokosflingorna. Sikta ner detta i äggsmeten tillsammans med smält smör och blanda försiktigt ihop med en slickepott bara precis tills du får en jämn smet
Rör ihop cream cheese, äggvita, socker och vaniljsocker till fyllningen. I år föll valet på denna saftiga och goda kaka, fylld med blåbär och en krämig cream cheesesmet
Toppa med hallon innan servering. Kombinationen hallon och vitchoklad är ju så otroligt gott och passar verkligen perfekt inpaketerat i en härlig cheesecake
Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda medchokladen. Vispa Philadelphia, limeskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.