Och på något sätt ska tusen saker hinnas med. ) Vi var uppe förra veckan och lämnade av ett lass grejor, tittade till, fick nya idéer och ordnade med ditt och datt
Citrongelén ovanpå hann jag förstås inte med (man är ju bara människa liksom) men den blev god ändå. Det vankades kräftskiva med Christians otroligt fina släktingar, och vårt bidrag till den härliga buffén blev en efterrätt
Vår äldsta dotter fyller nämligen år nu i början av oktober och vi har som tradition att födelsedagsbarnet får önska vilken sorts fikabröd som jag ska baka till kalaset och kanelbullar tillhör inte hennes favoriter
Vispa lite för hand tills kolakrämen har tunnats ut och blandat sig helt med grädden. Mixa hallonen tillsammans med rivet citronskal, sila såsen genom en finmaskig sil och häll över moussen
Jag hade bara gjort tårtor med sockerkaksbottnar innan jag fann detta recept av Linda Lomelino. En hallonbrowniebotten, marängsmörkräm med hallon och ett lager choklad högst upp
Tårtan är även spacklad med fluffet och topparna är spritsade medmarshmallowfrosting. Om det är för tjock konsistens så kan man späda på med lite mer grädde
Jag har även fotat med min NYA SYSTEMKAMERA. Häromdagen var några kompisar över och fikade och då passade jag på att testa marshmallowfrostingen som jag hittat hos Lisa som har bloggen Sockerrus
Inspirationen till tårtbottnarna fick jag från fantastiska Linda på callmecupcakes hallonbrownietårta och det är därifrån jag tagit recpeten på choklad- och hallonbottnen, hallonfrostingen och chokladglasyren
Marängsmörkräm med hallon. Jämna till ytan med hjälp av en sked. Marängsmörkräm med hallon. Placera den över ett vattenbad i en kastrull med sjudande vatten
Marshmallowfrostingen som man har till blir riktigt god och här kan man välja att ha marshmallowfluff med vaniljsmak, och vill man hellre ha mer smak på frostingen väljer man fluff med jordgubbssmak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.