Häll den heta sockerlösningen i äggen medan du vispar med elvisp. Om krämen skär sig och blir vattning med klumpar kan man prova att värma en liten del av krämen i micron några sekunder och sen vispa ihop allt
- Den skall vara fluffig och smidig att spackla med- Den skall vara stabil och hålla formen En av de frågor jag får mest rör just smörkräm och spackling så jag tänkte sammanfatta här
Börja med att förbereda smöret. Marängsmörkrämen behöver att smöret stelnar i kyla. Var noga med att det kokande vattnet inte når botten på vattenbadet
Den blir så mjuk och len och är perfekt att spackla tårtor med. Man kan smaksätta den med vad man vill och är super duper bra att använda som frosting på cupcakes
En hallonbrowniebotten, marängsmörkrämmed hallon och ett lager choklad högst upp. Jag hade bara gjort tårtor med sockerkaksbottnar innan jag fann detta recept av Linda Lomelino
Jag har hittat ett toppenrecept på marängsmörkräm (swiss meringue buttercream/smbc). Marängsmörkräm. När marängsmörkrämen har svalnat och är slät, tillsätt vaniljsocker och florsocker
Denna kräm bli lite mindre "smörig" än vanlig smörkräm, och är väldigt bra att spackla med. Har aldrig spritsat med den men kan tänka mig att det funkar hur bra som helst också
Chokladtårta med Dulce de Leche och Marängsmörkräm. Efter en viss korrigering av receptet, för att fungera med svenska måttangivelser, och några omgångar med provbakning så blev det provsmakning hos mig och tummen upp från fina Malin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.