Ställ ugnen på 175 grader. Rör ihop alla ingredienser till smeten samt den hackade dumlen, vispa inte. Häll upp i en bakplåtskläddform och ställ in i ugnen i cirka 15-17 minuter
Från den fina bloggen Tessan bakar kommer detta recept på supergooooda hallonbiskvier. Smidigt att använda mandelmassa tycker jag, istället för att hålla på och skålla och skala och mala mandeln
Biskvier är ju verkligen så gott. Den sega botten, den mjuka smörkrämen och chokladen som liksom knäpper till vid första tuggan är en smakupplevelse utan dess like
I alla fall några av de blåbärs/hallonbiskvier som knåpades i hop under självaste nationaldagen. När man sjunger persikans lov och semesterkassan är räddad
Den här gången hade jag gjort- bananbiskvier (eget experiment, med bananessens)- hallonbiskvier (inspirerade från boken "Pernillas praliner", men justerat lite av mig)- snickerskakor (recept från Jennys matblogg, --> här
Ni får vänja in att jag snöar i saker, jag var bara tvungen att prova hallonbiskvier. HALLONBISKVIER BOTTEN 500 g riven mandelmassa2 äggvitor0,5 dl strösocker HALLONSMÖRKRÄM 200 g smör3 dl florsocker2 äggulor1 dl upptinade hallon1 msk vaniljsockernågra droppar citron CHOKLADÖVERDRAG50 g mörk choklad+dekoration hallon GÖR SÅHÄR Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet
I lördags styrde H och jag kosan mot Broby i mjölkvit dimma, med kakburkar fyllda av kandelbullar, hallonbiskvier och glutenfria syltgrottordär vi spenderat helgen med kalasande, firande och planderande av kommande event
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.