I augusti fyllde världens finaste mormor 75 år. Det var det många som ville fira. På den stora dagen blev det tårta, (jag bakade efter önskemål den här chokladtårtan igen), men vid en mindre kalasfika önskade sig mormor några hallonmuffins att bjuda vännerna på
Kladdkakor och muffins har jag en stor kärlek för. Här provade jag på ett recept med vaniljkesella i smeten, resulterade i mycket goda muffins, som grädde på moset några hallon i också, gott gott
Vaniljmuffins med philadelphiaost och hallon10 st3,5 dl vetemjöl2 dl socker2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver1/2 tsk salt1/2 dl matolja1 dl vaniljyoghurt2 ägg100 g philadelphiaost100 g hallon1 msk florsockerFrosting100 g vit choklad100 g philadelphiaostBland mjöl, socker, vaniljsocker, bakpulver och salt i en bunke
50 g Milda mat & bak margarin. 2 dl Milda Mat & Visp 26%. Botten. Smält margarinet i en kastrull, mixa gärna muslin lite lätt i en matberedare och slå över det smälta margarinet
Nu börjar jag verkligen att längta efter våren. Varje årstid har sin charm men våren är magisk. När knopparna slår ut, fåglarna kvittrar och människor blir gladare
Mät sedan upp alla torra ingredienser i en skål, vänd ner sirapen & smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserena, blanda tills du har en grynig smuldeg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.