Hallon- och lakritsglass serverad i chokladskål
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde
  • 11 förp kondenserad mjölk, sötad (400 g)
  • 1200 g hallon
  • 1100 g turkisk peppar-karameller
  • 14 vattenballonger
  • 1200 g valfri choklad
  • 1 färska hallon
  • 1 citronmeliss
  • 1 Glass5 dl vispgrädde 1 förp kondenserad mjölk, sötad (400 g) 200 g hallon 100 g turkisk peppar-karameller
  • 1 Chokladskål4 vattenballonger 200 g valfri choklad
  • 1 Garnering färska hallon citronmelissGlass
  • Vispa grädden med den kondenserade mjölken ungefär 10 minuter med elvisp, så att den blir fluffig. Mosa hallonen och pressa ut saften i en finmaskig sil. Sila i hallonsaften ifrån hallonen i gräddvispet. Krossa karamellerna med hammare eller stöt i en mortel. Tillsätt även dem och blanda samman allt försiktigt. Portionera i två vanliga matlådor (låga) ungefär 5-7 cm höga. Lägg över plastfolie och låt stå i frysen minst 4 timmar. Chokladskålar
  • Blås upp ballonger till önskad storlek och knyt ihop. Smält försiktigt ner chokladen i kastrull, ta bort ifrån plattan när det fortfarande är några bitar kvar och fortsätt rör om tills allting har smält, det hela tar ca 5 minuter. Doppa ballongen i chokladen och ställ på en plåt för att svalna helt, gärna 30 minuter i frysen. Servera glassen i chokladskålen, toppa med färska hallon och citronmeliss.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.