Hallon- och blåbärspaj med vit choklad
receptfavoriter.se
receptfavoriter.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 225 gram hallon, färska eller frysta
  • 1225 gram blåbär, färska eller frysta
  • 12 tsk potatismjöl (om du använder frysta bär)
  • 13 msk strösocker
  • 11 msk smör till pajformen
  • 1 SMULDEG: 125 gram kallt smör
  • 14 dl vetemjöl
  • 12 msk strösocker
  • 1100 gram vit choklad eller vit choklad knappar
  • 120 gram rostad flagad mandel (valfritt)Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Smörj en pajform på ca 26 cm diameter med en msk smör. Sprid ut hallon och blåbär i pajformen. Använder du frysta bär så strö över 2 tsk potatismjöl. Strö över socker. Blanda runt. SMULDEG: Skiva och tärna smör. Lägg smör, vetemjöl och strösocker i en skål. Arbeta ihop till en grynig och smulig deg. Fördela degen över bären. Riv vit och/eller hacka vit choklad grovt. Eller använd vit choklad pellets. Fördela den vita chokladen över smuldegen. Strö sist över mandeln. Grädda i mellanläge i ugnen och till ljusbrun färg. Det tar cirka 20-25 minuter. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas. Ta ut pajen och låt svalna något innan servering. Gott med vaniljsås, vaniljglass, vispad grädde eller råkräm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.