120 gram
rostad flagad mandel (valfritt)Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn. Smörj en pajform på ca 26 cm diameter med en msk smör. Sprid ut hallon och blåbär i pajformen. Använder du frysta bär så strö över 2 tsk potatismjöl. Strö över socker. Blanda runt. SMULDEG: Skiva och tärna smör. Lägg smör, vetemjöl och strösocker i en skål. Arbeta ihop till en grynig och smulig deg. Fördela degen över bären. Riv vit och/eller hacka vit choklad grovt. Eller använd vit choklad pellets. Fördela den vita chokladen över smuldegen. Strö sist över mandeln. Grädda i mellanläge i ugnen och till ljusbrun färg. Det tar cirka 20-25 minuter. Täck eventuellt över med lite folie mot slutet om chokladen börjar brännas. Ta ut pajen och låt svalna något innan servering. Gott med vaniljsås, vaniljglass, vispad grädde eller råkräm.
Ingredienser Portioner. 8 Deg 150 g smör 3 1/2 dl vetemjöl 1/3 dl vatten Fyllning 50 g smör 1 dl strösocker 2 ägg 100 g mandelmassa rivet skal av 1/2 citron 300 - 400 g späd rabarber Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Mjöl olika sorter 5
Testade att göra en Citronkladdkaka, enkel att göra och väldigt fräsch och god, serveras med lite vispad grädde och kanske lite hallon eller jordgubbar
Ta av från värmen och låt det stå och svalna lite. Servera med grädde eller glass. Rör ner havregryn, strösocker, vetemjöl, sirap, bakpulver, mjölk och salt
Blanda alla ingredienser till toscan och värm tills det blivit en smet. Den här kakan med havretosca bakade jag för några helger sedan och den var väldigt uppskattad av fikagästerna i stugan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.