Hainanesisk kyckling med ris
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kyckling och soppa1 l vatten 2 tsk kycklingbuljong, asiatiskt kycklingbuljongpulver 4 tsk flingsalt 1 malen gurkmeja, en knivsudd 4 salladslökar 5 cm färsk ingefära, skivad 1 msk shaoxingvin 4 kycklinglår, gärna från majskyckling (kycklinglår med ben) 2 klyftor vitlök
  • 1 Ris3 dl jasminris 2 tsk färsk ingefära, finhackad 1 msk vitlök, finhackad 5 dl fond från kycklingkok
  • 1 Gurksallad1 gurka 0,5 tsk flingsalt 3 msk risvinäger 1 msk strösocker 2 tsk sesamolja
  • 1 Salladslöksås4 salladslökar, den gröna delen 1 msk färsk ingefära, riven 0,5 tsk flingsalt 0,5 tsk MSG
  • 1 Jordnötssås3 msk crunchy jordnötssmör 2 msk sriracha 2 msk soja, ljus 1 msk honung 1 limefrukt

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.