125 g smörSå här gör du Starta ugnen på 200 grader Mät upp mjöl och salt i en bunke Tillsätt hälften av mölken och vispa till en slät smet Vispa ner resten av mjölken, ägg och 1 dl av keson Skala och grovriv potatisen Rör ner potatisen i smeten Lägg smöret i en långpanna och ställ in i ugnen så smöret smälter Tag ut långpannan och häll ner smeten i långpannan med det smälta smöret Grädda pannkakan i mitten av ugnen ca 30 minuter (eller tills pannkakan får lite färg Servera med resten av keson, gärna lingonsylt och en god sallad Spara recept Kommentera Skriv ut Dela E-post Pinna 38
) Den här ugnspannkakan är väldigt lik en vanlig mjöl-ugnspannkaka till konsistens och proportionerna mellan de olika ingredienserna, och den innehåller inte en massa ost som LCHF-ugnspannkakor ofta annars brukar göra
Några ägg, lite kesella och jordgubbar senare var saken biff. Eller ugnspannkaka. Det har blivit ett par satser till av den här pannkakan, den har visat sig vara den bästa lunchen någonsin när man har tajta deadlines och inte alls har varken ork eller tid att laga mat
Plättar= det som steks i en stekpanna och är dom små blir det helt enkelt småplättar. Så denna variant på fläskpannkaka där jag i stället tillsatt stekt bacon och massor av lök är en pannkaka
Ännu mer husmanskost - en riktigt god ugnspannkaka med spenat, bacon och purjolök. Ugnspannkaka kan göras i en mängd olika varianter men den vanligaste är väl ändå fläskpannkakan
Servera ugnspannkakan med lingonsylt och salladen. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl till en jämn smet. Skiva purjolöken och skölj den ordentligt i kallt vatten
Pannkaka är något som på senare tid med GI och LCHF allt mer förknippats som något onyttigt. Ugnspannkaka är något som går väldigt snabbt att svänga ihop
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.