agavesirap eller lönnsirap sockerfri sirap. 1Täck skålen och kyl i 15-20minuter. 1Forma smeten till jordnötssmörbollar, ca 1-2 msk per boll, och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Kyla i ytterligare 20-30minuter tills de är något fasta
Recept och bilder är från denna blogg. 50 g jäst1/2 dl rapsolja5 dl fingervarmt vatten3 msk sirap1 tsk salt2 msk fiberhusk11 dl glutenfri mjölmix. Låt degen sväll i 10 minuter. Låt degen jäsa i 20 minuter. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. 11 dl glutenfri mjölmix
minuter beroende på ugn men följ med och se på färgen, färdig till bränd går på sekunder. 6-8 msk potatismjöl. Vispa ägg och socker (med elvisp) tills det är väldigt fluffigt och ljust, nästan 5 minuter. 6-8 msk potatismjöl
Köp boken här… Receptet nedan från boken är till en lyxig favoritkaka. Använd kokosmjölk eller extra krämig kokosmjölk och häll av allt kokosvatten (den klara rinniga vätskan), använd bara det vita fasta, gräddiga av kokosmjölken
Fyllningen - Gör å här. ----------------. Färsen - Gör så här. Fylld Köttfärsrulle - Ost & Phefferoni. 2-3 st. 1-2 msk Baskrydda. Vik och rulla ihop - plasta in - låt vila i kylen minst 12. Ta ut rullen och vira in det i alufolie - låt vila 15-20 min. 2-3 st P. 1-2 msk. Vik och rulla ihop - plasta in - låt vila i kylen minst 12
Om man inte tål mjölk kan man i stället för pepparrotsosten ta Sour Supreme - av soja - och smaksätta med färsk, riven pepparrot och lite salt, samt använda någon alternativ grädde
Risflingorna kan bytas mot glutenfriahavregryn, boveteflingor, hirsflingor eller quinoaflingor, och för att göra pajen laktos- eller veganvänlig använder du en mjölkfri vit choklad och byter det vanliga smöret mot laktosfritt eller mjölkfritt alternativ
Kakan är både gluten- och mjölkfri. Nja, nu har jag väl inte tänkt mig att hamna i en kaka precis - även om likheterna är påfallande - men det måste ju finnas andra sätt att komma till användning för oss mänskliga banan-look-alikes
Kavla ut till en rund platta och fordra en smord pajform - gärna lite högre - med degen. Pajskalet är en variation på gammalt tema - då jag hade blandade bönor i pajskalet
Det här är väl egentligen mer av en receptidé, än ett egentligt recept. Givetvis kan den som vill anvönda sig av smaksatt cream cheese, men personligen gollar jag inte sådan
Och det gäller ju även om man av olika skäl inte vill eller kan äta gluten. En jättegod mjuk pepparkaka, som passar perfekt till någon av adventssöndagarnas kaffestunder eller till julens fika
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.