När vi åt kött brukade jag göra den här goda, kryddiga, grytan med antingen nötkött eller kyckling, men nu när vi bara äter vegetariskt har jag ersatt köttet med röda linser istället
Mysiga höstdagar med korvgrillning i skogen börjar närma sig. Även om det kanske än så länge är mer svala sensommarkvällar med korvgrillning som hägrar så längtar jag faktiskt lite till hösten
Det här är min veganska variant av Boeuf Bourguignon med rotfrukter, svamp och svarta linser. Nu kanske det här receptet kommer med lite konstig timing
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragon och dijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
Den här innehållsrika italienska linsgrytan smakade helt förträffligt bra tillsammans med rivna morötter samt nykokt pasta, toppad med lite riven parmesan
Krydda med salt och peppar. Servera grytan med nykokt ris. Häll i grädden, smaksätt med socker (såsen ska gärna vara lite söt) och låt puttra i ytterligare 10-15 minuter. Vänd ner i såsen och låt osten puttra med i 5-6 minuter
Blanda med olivolja och salt på en plåt. Häll i linser, vin, vatten och balsamvinäger. Smaka ev av med salt och red av med Maizena till önskad konsistens
Vi serverade den underbara såsen tillsammans med pasta och rivna morötter. de kokta linserna. Vi toppade dessutom hela härligheten med en gnutta riven, lagrad ost
Ingredienser Portioner. 4 250 g torkade gula ärter 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 2 msk finhackad persilja 1/2 msk bakpulver 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar rapsolja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.