25 år
och vill heller inte härifrån. Man rotar sig med tiden… Jag saknar såklart mitt norrland och kommer alltid att göra, det är mycket som jag är inte ”färdig” med däruppe. Tyvärr… Det är minnen som trycker på när stressen kommer smygande, det är DÅ jag saknar mitt norrland… Stunder när det blir lite för mycket av allt och jag inte hänger med i svängarna mentalt… Då vill jag sitta där på en fjällklippa som en grön marsian och dingla med benen utför berget, blicka ut över mörka vatten med bara himlens stjärnor som kan leda mig framåt… En sån där illusion jag har när det blir ”för mycket” och jag bara vill fly bort…
12
port
2 kilo
grytbitar av nötkött (fransyska, högrev etc.)
1 msk
strösocker
1 dl
tomatpuré
4 lagerblad
Kvistar av timjan och rosmarin
1,5 l
kraftig köttbuljong (ca dubbel mängd buljong vid tillagning på muurikka)
Den här gången har jag gjort en köttgryta med fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
Här kommer ett härligt recept på en enkel köttgryta som vi åt i fredags. Det visade sig att Michelle och Nicholas hade fyllt sina matlådor… Jag messade dem att det där lär vara segt att tugga på
Här är en köttgryta som kräver lång koktid men som ändå är enkel att tillaga. salt och peppar. • Hacka vitlök, dela gul lök i klyftor och skiva morötter, lägg i stekpannan
I en kastrull bryn grytbitarna i olivoljan, riv den gula löken och ta i den. Ta nu i buljongtärningen, kryddpepparkornen, tomatpurén, vattnet, persiljan,sockret samt krydda med salt och peppar
Ta fram en gryta och koka brysselkålen al dente. Stek upp köttet med salt och kryddorna. När köttet är fint stekt, häll över brysselkålen och sparrisen och fräs ihop dem med köttet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.