Höstkänslor, köttgryta och muurikka…
Kryddburken.se
Kryddburken.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 25 år och vill heller inte härifrån. Man rotar sig med tiden… Jag saknar såklart mitt norrland och kommer alltid att göra, det är mycket som jag är inte ”färdig” med däruppe. Tyvärr… Det är minnen som trycker på när stressen kommer smygande, det är DÅ jag saknar mitt norrland… Stunder när det blir lite för mycket av allt och jag inte hänger med i svängarna mentalt… Då vill jag sitta där på en fjällklippa som en grön marsian och dingla med benen utför berget, blicka ut över mörka vatten med bara himlens stjärnor som kan leda mig framåt… En sån där illusion jag har när det blir ”för mycket” och jag bara vill fly bort…
  • 12 port
  • 2 kilo grytbitar av nötkött (fransyska, högrev etc.)
  • 1 msk strösocker
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 lagerblad Kvistar av timjan och rosmarin
  • 1,5 l kraftig köttbuljong (ca dubbel mängd buljong vid tillagning på muurikka)
  • 0,5 liter rött vin
  • 2 stora gula lök (grovt skuren)
  • 1 röd lök (grovt skuren)
  • 3 morötter (slantar)
  • 1 röd paprika (grovt skuren)
  • 2 hg kantareller

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.