Om du vill kan du byta ut kantarellerna mot annan svamp. Höstgryta på älg med enbär, lingon, rödlök, äpple och kantarellerKlassisk gryta på älg som fått koka i rött vin
Höstgryta. Jag var ute häromdagen och kom hem med en hel korg fylld av fårticka, taggsvampoch trattisar så det blev naturligtvis en härligt höstlig gryta medsvamp till middag igår
Ingredienser 1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning 1 st gul lök 2 dl rött vin 5 dl viltbuljong 2 msk tomatpuré 4 st enbär 0. 5 dl japansk soja 12 st steklökar 2 st vitlöksklyftor 200 g blandsvamp - rensad Garnering 2 dl lingon Tillbehör potatismos Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Vad du behöver1 kg grytbitar av älg eller annat vilt salt och peppar smör till stekning1 st gul lök2 dl rött vin5 dl viltbuljong2 msk tomatpuré4 st enbär0. 5 dl japansk soja12 st steklökar2 st vitlöksklyftor200 g blandsvamp - rensadGarnering2 dl lingonTillbehör potatismos
Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling ochsvamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.