Mat i ugn blev ledorden och jag bestämde mig för att göra en plåt fylld med parmalindad kycklingfilé som jag fyllde med parmesanost och färsk oregano, potatis, palsternacka, röd lök ochsvamp
Höstgryta. Jag var ute häromdagen och kom hem med en hel korg fylld av fårticka, taggsvampoch trattisar så det blev naturligtvis en härligt höstlig gryta medsvamp till middag igår
Det finns massor medolika i frysdisken. Jo förresten, nu far jag med osanning. Alla sorters kål är rena rama hälsobomben, och något vi ska äta ofta för att hålla oss friska och alerta
Den här pajen klarar sig alldeles förträffligt på egen hand, som ensam vegorätt och tillsammans med någon sallad, men den är också ett perfekt inslag på julbordet bland skinka, prinskorv och köttbullar
Så när jag lagade denna höstgrytamed kyckling ochsvamp, där det i orginalreceptet står att man ska använda champinjoner, använde jag mig av svärfars torkade kantareller
Men med ostarna i form av en tunt bredd ostkräm och topping i form av både ört- och vitlöksstekt svamp, karamelliserad schalottenlök och inkråmet i en god salsiccia plus en härlig mortlad örtolja som sprinklas över den färdiga pizzan blir det oemotståndligt
Paj med renskav ochsvamp. Det finns fler förslag på vegetariska och köttiga fyllningar, samt ett pajskal med mindre smör i, i det här receptet, fast här får ni dubbla fyllningen förstås
Brödet är fullproppat med nyttigheter av alla de slag, och passar jättebra att börja dagen med. Låt ev eftergrädda utan form en stund med ugnen avstängd
Den andra marinaden är en het chimihurri med chili och vitlök att både marinera i och sedan hälla på det färdiggrillade köttet (fläsk, nöt eller kyckling) eller firren
Smaka av med ev. Idag blir blir det en inne sittar dag då det är så kallt och rösigt ute att man. man har bråttom till olika aktiviteter eller innan jobbet
Tina och skiva/strimla kycklingfilénoch lägg i en smord ugnsfast form. Blanda samman crème fraiche, matlagningsgrädden, soyan, sambal oelek och häll över kycklingen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.