Putsa fläskfilén, skär den längs med, nästan helt igenom. Hacka tomaterna smått, lägg dem i en skål. Fyll fläskfilén med röran, linda bacon runt om hela filén
Limemarinerad fläskfilé, klyftpotatis med ett soltorkadetomater - o basilikesmör. Blanda olja, pressad vitlök, skal och saft från en lime, salt & pepper i en skål - rör om och häll i en plastpåse
Bryn dem i smör en panna , krydda med salt, peppar och grillkrydda. 1-2 krukor färsk, finhackad basilika1 dl balsamvinäger2 dl olja½ msk salt½ tsk svartpeppar100 g soltorkadetomater (som hackas)Blanda ihop alla ingredienser. 100 g soltorkadetomater
Bryn och krydda med salt och peppar. Strimla tomater och basilikan och blanda i dressingen. Skeda över köttet, täck med folie o låt stå kallt till serveringen
-) Gott med både potatispuré och ris till. ca 800 gr fläskfilé1 pkt bacon (140gr)2 dl soltorkadetomater2 chalottenlökar1 dl basilikablad1/2 pkt fetaost3 dl grädde1,2 dl chunky salsasåssalt o pepparDela fläskfilén på tvären, dvs som en "tekaka du vill dela"Snitta sedan upp den med två skåror på vardera sida om "mittlinjen" så du kan "vika ut" den så mycket som möjligt. Detta görs med både "över och nederdelen"Salta och peppra på köttetSkär baconet i 1 cm skivor och knaperstek, låt rinna av på hushållspapperKör de soltorkadetomaterna, fetaosten, chalottenlöken och basilikan i en mixer (eller finhacka)Bred ut mixen och baconet på nedre delen av fläskfilénSalta o peppra på toppenLägg på "locket" (den andra delen ovanpå)Bryn i panna så att fläskfilén får fin färg på båda sidorna, var försiktig när du vänder på den så att fyllningen inte åker ut. Lägg sedan fläskfilén i en ugnsfast formRör om grädden (ovispad) med chunky salsasåsen i en skål och häll över fläskfilén Ställ in i ugnen i ca 17 minKLART. Du kan även med fördel förbereda fyllningen och göra i ordning allt och bara sätta in den i ugnen 15-20 min före den ska serveras. 2 dl soltorkadetomater
I fredags provade vi fläskfilén och kombinerade detta med lite parmaskinka och soltorkad tomat. fortsätt tills alla skåror är fyllda med skinka och soltorkad tomat
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.