Blev så himla sugen på äppelpaj med vaniljsås. Godasteäppelpajen. 7 september 2015, 22. 13. Hallå. Det kliade ju lite extra i "bakfingrarna" när man varit iväg hela helgen
Den här äppelpajen måste ni bara prova. Det blir otroligt gott med flingsalt i både pajdegen och fyllningen, eftersom flingsaltet lyfter fram alla de andra smakerna och ger en väldigt god smakbrytning mot det söta
Jag testade detta recept idag och för att göra receptet glutenfritt använde jag mandelmjöl istället för vetemjöl och det blev så gott att så här kommer jag göra äppelpaj i fortsättningen
Pajdeg. Mixa ihop vetemjöl och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg
SÅ HÄR GÖR DU. Blanda de torra ingredienserna m honung och smör. Bearbeta till en deg. Lägg de grovt hackade nötterna samt äppebitarna som blandats med kanel och honug i botten på en smörad form
Pajdeg. Mixa ihop vetemjöl och smör till en grynig massa i en matberedare. Tillsätt vattnet lite i taget och arbeta snabbt ihop alltsammans till en smidig slät deg
Helt klart en av de absolut godasteäppelpajer jag har ätit. Alltså nu är det bara till att ge sig iväg och köpa äpplen och plocka fram smöret ur kylskåpet för den här äppelpajen måste ni bara testa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.