Om ni väljer att göra degen i matberedare så väntar ni bara med att tillsätta mandeln till efterråt. Jag hade dock önskat lite mer lakritssmak, så öka gärna laktritsmängden lite
Spritsad med marängsmörkräm och garnerad med macarons medsmakavlakrits. Den är gjord på chokladbottnar, fylld med vispad grädde smaksattmedlakritspulver och lite lemoncurde
RAW FOODBOLLAR MEDSMAKAV CITRON OCH LAKRITS. Eftersom jag har en stor passion för lakrits så japp det var bara tvunget att var med och sen är ju citron och lakrits partners in crime liksom
Koka grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull på medelhög värme. (Lägg i lite knäcksmet i ett glas med kallt vatten, går det att forma smeten till en kula är den färdig)
När tryffelmassan svalnat något blandar du i godiset och slår upp i en form klädd med plastfilm. Dekorera varje tryffelbit med en saltflinga vid servering
Det blir väldigt fint med lite olika färger och de gav också väldigt olika smaker till tryffeln. Det var jättegott med bärpulver också men det tog över eätt mycket och man kände inte kola och lakritssmaken lika mycket
En kul kombination som förstärks avmuskavadosockret125 g mjukt smör. 2 dl muskavadosocker. 1 dl lakritsströssel krossas lite i mortel. Röres ned i smeten och klicka ut i 12 amerikanska muffinsformar avslutamed pärlsocker
De här bollarna är smaksattamedlakrits, men andra förslag på smaksättning är rivet skal av apelsin, vaniljpulver, kaffe eller så struntar man bara i att smaksättamed något annat än kakao
Nyttiga chokladbollar med en hint avlakrits. Dessa bollar är väldigt energirika, dock proppade med nyttigheter som kroppen älskar – lite beroende på ditt mål så rekommenderar jag att inte överkonsumera
Här kommer en variant medsmakavlakrits. Den tillagas ofta i separata portionsskålar i ugn, ofta i vattenbad, och serveras kall med ett tunt, karamelliserat lager av socker på ytan
Här kommer ett superenkelt recept på tryfflar medsmakavlakrits. Choklad har den fantastiska egenskapen att den smakar sötare i rektion med salt, häftigt och gott
Låt sedan svalna och pudra över kakan med florsocker och lakritspulver. Blanda i de torra ingredienserna för sig och häll i allt i äggsmeten tillsammans med smöret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.