Jag gillar att toppa en kantad bakplåt med ett galler och sedan placera mina ägg på gallret. På så sätt cirkulerar värmen i ugnen runt hela ägget för jämn tillagning. Om det skulle vara en olycka med ett av äggen, fungerar bakplåten som ett utmärkt sätt att fånga upp eventuella problem. Men under alla dessa år har jag inte haft några problem. Jag använder fortfarande bakplåten. Jag är säker på att så fort jag inte gör det kommer jag att ha en enorm äggröra på händerna.
Beskrivning
Värm ugnen till 175º.
Placera ett galler på en kantad bakplåt.
Lägg äggen på galler och sätt in i ugnen.
Grädda 30 minuter.
Ta ut ur ugnen och låt svalna för lättare skalning.
Löskoktaägg. Hårdkokta ågg. Att koka ägg kan man faktiskt göra iugnen, med hjälp av ånga. Med ångtillagning får man dessutom till en jämn temperatur rakt igenom, vilket leder tillhärligkrämighet och perfekta ägg
Frittata från ugnen med pumpa. Tillsätt salt och peppar. Olivolja. Skär 300g pumpa i blad och stek dem i pannan med en halv purjolök och olivolja aldente. När det har stått och kallnat, sätt till 200g rökt ost som du har skurittill stycken, 6 vispadeägg, salt, peppar, 40g rivenpecorino eller parmiggiano och en tesked full timjan. Lägg allt i en eldfast skål som du har smort med smör och ugnsbaka maträtten cirka 25 minuter på 180 celsiusgrader. 6 ägg. 40 g pecorino eller parmiggiano. 1 tsk timjan
Om man kokar upp ägget för snabbt eller hårt så expanderar luften och äggetspricker. Nu har du perfekt koktaägg med en härligtkrämig och riktigt gul gula
Ja, så här på kanelbullens dag kanske ni förväntade er ett kanelbullerecept. Det är det jag har sett när jag har tittat runt, massor av duktiga bloggare som alla bakat supersnygga bullar av olikavarianter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.