Vi gör ibland ett jättegott hårt bröd som är väldigt gott. 2 dl majsmjöl1 dl solrosfrön1 dl sesamfrön0,5 d linfrö1 tsk salt0,5 dl rapsolja2,5 dl kokande vattenRör ihop alla torra ingredienserna samt oljan i en bunke och häll över det kokande vattnet
Bredsjö har åstakommit ytterliggare en fantastisk ost, Bredsjö Hård.  Det är en ost som jag tycker kan beskrivas som ett mellanting mellan Pecorino och Manchego
Smula ner fetaosten i yoghurten, och blanda i matberedare. Lägg machesalladen och parmaskinkan på knäckebröden och toppa med soltorkade tomater och fetaostcreme
Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och glykossirap i en tjockbottnad kastrull
Bröd ska vara antingen supermjukt och färskt eller jättehårt enligt min mening. Förra året hängde jag med någon historiskt klädd dam på Skansen som bakade hårda tunnbröd
Vispa äggvitorna med hälften av sockret till ett hårt skum. Årets första födelsedag skulle firas och åsikterna om vilken tårta som skulle avnjutas var självklart vitt skilda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.