Bara att röra ihop med en visp och slev. Börja med att mortla lätt kryddorna. Ett gott hårt tunnbröd som är gott som lite tilltugg innan maten eller som snacks
Smaksatt med mycket fänkål, kumminoch en gnutta mald ingefära ochmed sötma från mörk sirap. Proportionerna i receptet är inte exakta men degen ska bli ganska fast och elastisk, börja hellre med lite för lite mjöl och tillsätt mera vartefter
Dett brödet gjorde jag faktiskt på måfå men jag tror att receptet som stårhär är ganska exakt, det viktiga när du gör brödet är att du knådar det ordentligt i assistent eller med brödkrokar och låter det jäsa ordentligt, tillsätt extra mjöl om degen är för klibbig, det ska vara precis så den inte fastnar på dina händer
Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Medans brödet jäser så sätt gärna in en plåt på den näst nedersta falsen i ugnen så att den bli riktigt varm
Efter kakkalasandet är det kanske på sin plats med ett lite mer rejält och hälsosamt bakverk. Jag bestämde mig alltså för att försöka baka ett eget glutenfritt hårt bröd med bara äkta, naturliga ingredienser
Fänkål har sitt ursprung från Asien och Mellanöstern och är flitigt använd inom naturmedicinen. Anis är en av de äldsta läkeväxter och används också flitigt inom naturmedicinen
Det är ganska svårt att hitta bra glutenfritt mjukt tunnbröd. Jag testade min egen variant, och det blev så lyckat att jag gärna delar med mig av receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.