Men man kan väl säga att vi har spenderat den på ett väldigt produktivt sätt, källaren har rensats ur (vi hade ju en liten vattenläcka där för ett tag sedan) och lådor med grejor som ska skänkas till loppis har packats ihop
Mycket här i livet blir bättre när man toppar det med något extra. Kalla det vad ni vill. Och när vi ändå är inne på ämnet topping (smidig övergång) så kan vi väl prata lite om de här auberginskivorna som jag toppade med ungefär allt jag hittade i kylen
Häll alla ingredienser i formen (ni kan använda en vanlig bunke med. Nu gör vi fyllningen. Vinbär har alltid varit surt i min smak men det passar perfekt med söta tillbehör
Kanske sitter ni inne på något gott pastarecept. Här kommer iallafall snittarna, som funkar lika bra till drinken som till en liten förrätt på rucculabädd
Pain riche snittas, men penslas ej. ) Arbeta degen med en träsked. 1. ) Sätt ugnen på 250 grader. 2. ) Häll fingervarmt vatten, olja och salt i en plastskål eller rostfri skål
Det behövs inte så mycket tid på förberedningen, man tar helt enkelt vad som kyl, frys och skafferi erbjuder och blandar samman med fantasi och inspiration och så plötsligt står man där med ett fat av godsaker att sätta i sej
Dessutom passar den som tillbehör till det mesta, bland annat till födelsedagsmiddagen i lördags då vi åt halloumi- och basilikapanerad kycklingfilé och potatistårta med västerbottenost
Smaka av ädelostsåsen med svartpeppar samt ev. Koka upp grädden i en kastrull och smula ner ädelosten. Vispa runt lite så att osten smälter ut i grädden
Rör ut vetemjölet med lite vatten eller steksky. När såsen är i den konsistens du önskar, smaka av och tillsätt eventuellt av med mer gelé, soja eller vinäger
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.