Alla recept är gluten- och mejerifria. Det här brödet är så gott. 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas). Låt degen stå i 10-15 minuter. Låt stå och jäsa i 75-90 min. Glutenfrittbröd jäser upp ca 30-50 %, inte till dubbel storlek som vetebröd. ) 7,5 dl ljummet vatten, ca 25-30°C. 1 tsk brödkryddor (kan uteslutas)
Brödet är helt mjölk- och glutenfritt och består enbart av ett fåtal ingredienser. Orginalinlägget Glutenfrittbröd – Paleo/LCHF hittar du på Hälsa som livsstil
Testade med avokadooljan istället för rapsolja/olivolja. Brödet jäste jättefint och det var bara att stjälpa upp det på bakplåtspapperet och in i ugnen efter jäsningen
Köpt glutenfrittbröd är ingen höjdare i varken smaken eller innehållsförteckningen. Vill man ha gott glutenfrittbröd gäller det att baka det själv, annars står jag över
Det är just det som Kostfonden kämpar för, att få fram studier på kost och hälsa som inte betalats av livsmedels- eller läkemedelsindustrin och därmed få bort risken att studien vinklas på det vis som passar företagen bäst
annat glutenfritt mjöl. använd avlång brödform 1,5 l som smörjes eller kläs in med teflonduk eller bakpapper. Gräddas i 175 grader i 1 timme och 20 - 30 minuter. Måste kallna innan man skär upp brödet 2 ½ dl boveteflingor (naturligt glutenfria). 1 (- 2) dl finklippta osvavlade aprikoser. 1( - 2) dl skållad mandel
Först och främs, våra tillbehör vi köper in i våra liv är dyrt, brödet, kakorna, pastan mjölet, allt är dyrt för oss men vi slänger våra pengar på dessa varor för att kunna överleva våra liv
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.