Här kommer mitt recept (det finns massor av varianter ute på nätet om man googlar). Det går även att riva grovt gör det samma medgurkmejanmed se till att använda handskar då för den färgar något fruktansvärt
Det här är en jättesats med soppa, som jag gjort och frusit in i lagom stora förpackningar. Både morötter, chili, vitlök, ingefäraochgurkmeja är starkt inflammationsdämpande, och passar därför extra bra när man behöver lite extra näringsmässig ompyssling efter sjukdom eller olika ingrepp
Låt morotsbitar, chili ochingefära få fräsa med i någon minut. Att laga mat är lite som terapi för mig, jag går liksom igenom vad som nyligen hänt i huvudet och tänker över saker medan jag håller på med händerna
Servera med quinoa/bulgur/ris/liknande och en grön sallad. Det blev en smarrig lövbiffswok, egentligen hade jag tänkt ha i soja, men så upptäckte jag att den var slut så då fick det bli tahini istället, passade underbart bra tillsammans med de andra smakerna i woken
Fräs purjolöken ochingefäranmed kycklingen i ett par minuter tills purjolöken blivit mjuk. Smaka av med salt o peppar, servera med grönsaker/sallad och quinoa eller liknande
Ät antingen som den är på bilden ovan med kniv och gaffel eller rulla ihop till en wrap. För länge sedan gjorde jag en jättegod frukostwrap med apelsin/kakaofyllning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.