De är naturligt glutenfria, mjölkfria och kangöras paleo-vänliga beroende på hur du sötar dem. Du kan ersätta med kokossocker och använda uppåt 0,5 dl om du vill ha dem riktigt söta. Du kan ersätta med kokossocker och använda uppåt 0,5 dl om du vill ha dem riktigt söta
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utan mjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Tårtan är så klart glutenfri men kan även göras helt mjölkfri och utanvitt socker. Har du två lika stora formar som får plats i ugnen samtidigt kan du göra två smetar parallellt
Någon skillnad smakmässigt på pajerna blev det definitivt inte och jag kan rekommendera denna lite annorlunda paj, där man anar smak av kokos och vit choklad
Eftersom att kakan är naturligt glutenfri, mjölkfri och utanvitt socker så passar den många. Jag har gjort min smet av glutenfritt havremjöl (du kan mala eget av gryn), ägg och honung
Jag älskar amerikansk pumpapaj. pasta, pizza, pajer, piroger & andra klassiker och vi tyckte att receptet passade väl in bland de andra bakade desserterna i bokens avslutande kapitel
Jag har använt lönnsirap och mixade russin som sötning och kryddat äpplena med kanel. Tillsammans gifter sig smakerna perfekt och ger en lite amerikansk känsla
Om det bildas skum på ytan kan det vara bra att skumma av innan du häller smeten i pajskalet. Se till att kokosgrädden är helt utan klumpar, men försök samtidigt att inte vispa in för mycket luft i smeten
Jag har valt att använda kokossocker men man kan använda rårörsocker eller muscavadosocker. Fikonkakan är näringsrik och mättande men som sagt ganska mycket sötare än de bakverk jag brukar göra
Den här kakan passar extra bra som dessert eftersom att den är söt och knäckig i smaken. Den här kakan blir faktiskt Paleo-anpassad eftersom att inga sädesslag eller andra stärkelserika mjöler har används i receptet
Den hackade chokladen skulle jag inte skippa, de blir lite för "grova" i smaken utan den. Som ni kanske märkt använder jag mest proteinpulvrena vassle/whey och kasein när jag bakar och det är de jag har mest erfarenhet av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.