Hälleflundra är en fantasiskt god fisk, här stekt i smör med goda varma grönsaker till. Skär zuccini och aubergine i grova stavar, skiva purjolök, rödlök och vitlök, stek i omgångar i olivolja och krydda med salt och peppar
Dessutom delar vi med oss det busenkla (och snabba, och nyttiga…) receptet på chips av grönkål. Riv bladen och fördela dessa över en plåt med bakplåtspapper eller annan form där bladen inte kan fastna
Vi var ett gäng som lagade risotto med duktiga kockar på MittKökMässan för ett par år sedan och vi blev påminda om att riset ska ha en liten kärna i mitten, späda mycket med buljong så att risotton nästan rinner och att det ska vara smak av både syra och sälta
rostad grönkålmed kikärter, bulgur och tzatsiki. GRÖNKÅLSPLÅTMED BULGUR OCH ROSTADE KIKÄRTER. Blanda ihop rapsoljan med pressade vitlöksklyftor samt nån tesked persilja samt chiliflakes efter smaklökarnas djärvhet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.