Lägg upp snygga skivor på ett fat och garnera medbabyspenatoch körsbärstomater. Man fullkomligen överfalls av recept med svamp, frukt, bär, rotfrukter och annat som skördas den här tiden på året så jag är väl inte sämre än att jag kan komma med ett bidrag jag också
Ansa och hacka trattkantarellernaoch fräs dem tills de börjar få färg i en gryta med olja. Skala och hacka lök och vitlök och lägg ner i grytan tillsammans med riset och fräs lite till
Tycker vi firar med ett recept på risotto ochkantareller. Smaka av med salt och peppar (jag gillar min risotto med mycket peppar så har i ganska mycket, men det gör en ju som en gillar)
1 kg gösfilé [200 gr Gös per person] 25 g smör 400 g sockerärtor / person 400 g kantareller/ person salt peppar. 1 l fiskfond 3 dl torrt vitt vin 3 dl vispgrädde 50 g smör 2 gula lökar, skivade 5 champinjoner, skivade 1 kvist timjan några persilje stjälkar 3 msk beurre manié (1 del mjukt smör och 1 del vetemjöl hoprört till en pasta) salt peppar citron (några stänk)
Vänd ner riset och höj värmen något och rör tills riset blandat sig väl med löken och känns torrt. Fräs löken mjuk i en tjockbottnad och vid kastrull, utan att den tar färg i oljan
Jag fick en påse med några fina fiskar och en stor påse kantareller, det är verkligen guld värt. Fisken mår bäst av att bara saltas lätt in- och utvändigt och stekas ett par minuter på var sida i rejält med smör
Börja med att lägga kantarellerna i en skål med ljummet vatten så de mjuknar. En italiensk risotto är den typen av rätt du snabbt kan slänga ihop med väldigt få ingredienser och ändå lyckas med en fantastisk måltid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.