Hällefilé med saffranssmör och smörstekt kål
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 port
  • Saffranssmör
  • 75 g rumsvarmt smör
  • ½ påse saffran
  • 1 tsk tomatpuré
  • ½ tsk timjan
  • 1 tsk honung
  • Rör samman smöret med övriga ingredienser, ställ det i kylen för att stelna och låta smakerna mogna.
  • 300 g hällefilé
  • 1 tsk salt
  • 1 kryddmått vitpeppar
  • 1 dl skorpmjöl
  • 2 dl riven parmesanost
  • Sätt ugnen på 175 grader Skölj hällefilén och torka av den.
  • Salta, peppra och vänd fisken i skorpmjölet.
  • Bryn fisken i en rejäl klick smör i en stekpanna och lägg sedan över dom i en ugnsfast form.
  • Strö över parmesanosten och låt dom steka färdigt mitt i ugnen, 8-10 minuter Servera hällefilén med smöret, smörfräst svartkål och fänkål.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.