Min första bekantskap med churros var på en Malmöfestival för en herrans massa år sedan. De var farligt enkla att göra så jag utfärdar härmed en varning
Fyll på med resten av smeten och strö över resterande kanelsocker. Det problemet löser man dock enkelt med denna kanelbullesockerkaka som ursprungligen kommer från Pernilla Wahlgren om jag minns rätt
De friteras gyllene, doppas i kanelsocker och serveras gärna med en god dippsås. Jag föredrar helst mina churros med dulche de leche, karamelliserad mjölk kokt till kolasås
Det intressanta är att kakan tydligen blir fruktansvärt besk med så många nötter, med de fyra personerna hade lyckats äta den ändå, ja de ville väl vara den snälla och väluppfostrade gästen och äta upp det som det bjuds på
Lättare blev det inte när jag smaksatte den klassiska churros-degen med saffran. Eller när jag rullade dem i kanelsocker för att därefter doppa dem i nutella
När jag förklarade att det var en sockerkaka varvad medkanelsocker blev han jättebesviken då han hade föreställt sig en kaka med vanliga kanelbullar, så idag blev det en riktig kanelbullekaka
Blanda sedan med resten av smeten. Testa med en sticka om den är färdig. Fyll på med resten av smeten så det blir 2/3 av formen och strö över resterande kanelsocker
Jag brukar rosta mina mackor och låta dem stå på eftervärme i någon minut innan jag brer dem med smör och strösslar på kanelsocker, då blir de härligt frasiga och goda
Sockerkaka medkanelsocker är en klar favorit här hemma, så tokgott med det knapriga kanelsockertäcket ovanpå, även så gott med kanelsockret i mitten av kakan, helt enkelt en supermumsig sockerkaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.