10,5 l
trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk)
1
persilja (till servering)
1800 g
högrev salt peppar 200 g sidfläsk, rökt 2 gula lökar 1 solovitlök smör (att steka i) 1 flaska rött vin 2 lagerblad 2-3 kvistar timjan 3 msk oxfond 4 kvistar persilja 0,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk) persilja (till servering)Dela högreven i grytbitar om 4×4 cm. Salta och peppra bitarna. Skiva sidfläsket i cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. Häll köttet i en gryta, lägg i lök och vitlök och låt de fräsa ihop i några minuter. Tillsätt vin, lagerblad, timjan, fond och persiljekvistar i grytan. Låt sedan småkoka under lock i 3-4 timmar. Använde du torkad svamp så låt den koka med i ca 2 timmar. Använder du färsk svamp så smörstek den först med salt och låt den gå ner i grytan strax före servering. Strö över färsk persilja och servera med förslagsvis kokt potatis, potatismos eller klyftpotatis. Supergott och går fint att frysa.
800 g högrev. Skär köttet i småbitar, hacka och skala lök och vitlök, bryn upp de med smör i en gryta och tillsätt köttet, stek ett par minuter, tillsätt sedan tomatpure, kryddorna och buljongen, häll i vinet och lite av vattnet (tills allt blir täckt), koka grytan cirka en timme, häll på vatten under tiden om det behövs, jag la i grönsakerna efter cirka 40 minuter. 800 g högrev
Högrev håller på att bli något av en favorit här hemma och det beror framförallt på att man kan göra mycket med det och allra bästa (förutom priset) är att det är väldigt enkelt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.