Höstgryta på högrev
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g högrev
  • 1 salt
  • 1 peppar
  • 1200 g sidfläsk, rökt
  • 12 gula lökar
  • 11 solovitlök
  • 1 smör (att steka i)
  • 11 flaska rött vin
  • 12 lagerblad
  • 12-3 kvistar timjan
  • 13 msk oxfond
  • 14 kvistar persilja
  • 10,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk)
  • 1 persilja (till servering)
  • 1800 g högrev salt peppar 200 g sidfläsk, rökt 2 gula lökar 1 solovitlök smör (att steka i) 1 flaska rött vin 2 lagerblad 2-3 kvistar timjan 3 msk oxfond 4 kvistar persilja 0,5 l trumpetsvamp (eller trattkantareller alt. 1 liter färsk) persilja (till servering)Dela högreven i grytbitar om 4×4 cm. Salta och peppra bitarna. Skiva sidfläsket i cm stora bitar. Skala och hacka löken och vitlöken. Stek köttet och fläsket på hög värme med smör, så de får rejält med färg. Häll köttet i en gryta, lägg i lök och vitlök och låt de fräsa ihop i några minuter. Tillsätt vin, lagerblad, timjan, fond och persiljekvistar i grytan. Låt sedan småkoka under lock i 3-4 timmar. Använde du torkad svamp så låt den koka med i ca 2 timmar. Använder du färsk svamp så smörstek den först med salt och låt den gå ner i grytan strax före servering. Strö över färsk persilja och servera med förslagsvis kokt potatis, potatismos eller klyftpotatis. Supergott och går fint att frysa.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.